教員情報
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ハシモト サユキ
HASHIMOTO Sayuki
橋本 沙幸
所属
神戸松蔭女子学院大学 人間科学部 食物栄養学科
職種
准教授
著書・論文歴
著書
栄養科学ファウンデーションシリーズ応用栄養学第2版 (共著) 2021
著書
ライフステージ・ライフスタイル栄養学実習書 (共著) 2020/09/01
論文
健常若年女性における動物性たんぱく質と植物性たんぱく質の摂取が尿中リン排泄量に及ぼす影響 日本食生活学会誌 32 (3),115-122頁 (共著) 2021/12/30
論文
非アルコール性脂肪性肝炎の予防・治療に対する脂質と血圧管理の重要性について プレシジョンメディシン 4 (4),91-95頁 (共著) 2021/04/25
論文
非アルコール性脂肪性肝炎に対する食事介入と降圧剤投与の有効性とメカニズム メディカル・サイエンス・ダイジェスト 47 (1),64-67頁 (共著) 2021/01/25
論文
The antihypertensive agent hydralazine reduced extracellular matrix synthesis and liver fibrosis in nonalcoholic steatohepatitis exacerbated by hypertension PLoS One (共著) 2020/12/14
論文
High-fat and High-Cholesterol Diet Decreases Phosphorylated Inositol-Requiring kinase-1 and Inhibits Autophagy Process in Rat Liver Scientific Reports 9 (1) (共著) 2019/08
論文
管理栄養士養成課程における給食経営管理実習の授業運営についての研究―先行研究に基づき配置された主調理室の作業スペースと作業動線の検証― 金城学院大学論集 14 (2),24-32頁 (共著) 2018/03
論文
管理栄養士養成課程の給食経営管理実習における教育効果―学生の自己評価を用いた検討― 金城学院大学論集 14 (2),16-23頁 (共著) 2018/03
論文
Differential Effects of Sucrose, Fructose, and Glucose on Postprandial Carbohydrate and Lipid Metabolism in Young Japanese Women Journal of Food and Nutrition Sciences 6 (1),1-11頁 (共著) 2017/12
論文
リンゴ果汁の褐変に対する果実果汁添加の影響 金城学院論集 14 (1),7-14頁 (共著) 2017/09
論文
Association between changes in taste thresholds and cooking and eating experience of Japanese cuisine Treatises and Studies by the Faculty of Kinjo Gakuin University (Studies in Natural Sciences) 13 (2),24-29頁 (共著) 2017/03
論文
リンゴ果汁の褐変およびDPPHラジカル消去活性に対する柑橘系果実果汁添加の影響 金城学院大学論集. 自然科学編 12 (2),29-36頁 (共著) 2016/03
論文
氷冷操作がリンゴ果汁の褐変およびラジカル消去活性に及ぼす影響 金城学院論集 13 (1),19-27頁 (共著) 2016/03
論文
給食経営管理実習の安全な授業運営についての研究―主調理室のレイアウト変更後の報告― 金城学院大学論集 12 (1),8-16頁 (共著) 2015/09
論文
給食経営管理実習室のレイアウト変更と実習の安全性向上との関連―学生による評価の分析― 金城学院大学論集 12 (1),17-24頁 (共著) 2015/09
論文
Effects of aerobic exercise on postprandial carbohydrate and lipoprotein metabolism following cookie ingestion in healthy young women Journal of Nutritional Science and Vitaminology 31,299-305頁 (共著) 2015/08
論文
管理栄養士養成において実習を安全に行うためのスペースに関する研究-給食経営管理実習室の調査- 金城学院大学論集 11 (2),23-32頁 (共著) 2015/03
論文
給食経営管理実習の安全な授業についての研究-管理栄養士養成課程の学生を対象とした主調理室の作業スペースの評価- 金城学院大学論集 11 (2),41-49頁 (共著) 2015/03
論文
Acute effects of postprandial aerobic exerciseon glucose and lipoprotein metabolism in healthy young women Journal of Atherosclerosis and Thrombosis 20 (2),204-213頁 (共著) 2013/02
論文
Effects of aerobic exercise training on lipoprotein metabolism and antioxidant status in sedentary but otherwise healthy young women Journal for the integrated study of dietary habits 22 (22),114-120頁 (共著) 2011/09
論文
Acute effects of shortly pre- versus postprandial aerobic exercise on postprandial lipoprotein metabolism in healthy but sedentary young women Journal of Atherosclerosis and Thrombosis 18 (10),891-900頁 (共著) 2011/06
論文
メタボリックシンドロームにおけるレチノール結合蛋白質4の意義に関する研究 椙山女学園大学研究論集 42,91-99頁 (共著) 2011/03
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